ceRestaurant.ro va ofera o gama variata de retete delicioase si usor de preparat, culese de pe meleagurile celor mai faimoase bucatarii ale lumii.

Retetele Zilei

Carne de vita cu sos la cuptor

Carne de vita cu sos la cuptor

Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare ma

Curcan umplut

Curcan umplut

1. Se ia curcanul, se spala frumos, se usuca cu un prosop si se unge cu ulei (de preferat ulei de canola ca are indicele de fumegare mai mic, uleiul n

Jambalaya

Jambalaya

Jambalaya este o reteta culinara ce vine din America, este o mancare ce poate fi usor adaptata cu ingredientele pe care le aveti la indemana. Din unele puncte de vedere ne duce cu gandul la celebra paella.

Pulpe de pui americane in fulgi de porumb

Pulpe de pui americane in fulgi de porumb

Pulpele de pui americane sunt foarte crocante, prajite fiind in fulgi de porumb, sau chiar chipsuri. Sunt delicioase, si se pot servi cu garnitura preferata. daca vrei o mancare tipic americana serveste-le cu garnitura de fasole verde.

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa si aromata, potrivita pentru o masa copioasa.

Potstickers (galuste chinezesti)

Potstickers (galuste chinezesti)

Potstickers este o reteta de galuste chinestesti umplute cu carne de porc. O reteta aroamata, asa cum ne-a obisnuit bucataria chinezeasca.

Noodles cu pui si legume

Noodles cu pui si legume

Noodles cu pui si legume este o mancare rapida, delicioasa si aromata, o mancare sanatoasa pe baza de taitei de orez ce poate fi servita atat la pranz cat si la cina.

Stir fry de pui cu praz

Stir fry de pui cu praz

Stir fry de pui cu praz este o mancare chinezeasca foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta cu pui trebuie sa folositi o jumatate de piept de pui dezosat.

Pui GongBao

Pui GongBao

Amestecati intr-un castron sosul de soia cu vinul de orez si cu o jumatate de lingurita zahar. In acest amestec puneti la marinat pieptul de pui taiat

Cotlete de miel in stil chinezesc

Cotlete de miel in stil chinezesc

Combinati praful de ghimbir, usturoiul, sucul de portocala, sosul de soia, vinul rosu, otetul de vin alb si mierea Turnati compozitia peste cotletele

Piept de pui cu alune

Piept de pui cu alune

Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine. Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pu

Pui cu sos iute si miere

Pui cu sos iute si miere

Se portioneaza pieptul de pui, se sareaza putin si se "tavaleste" prin faina. Eu am folosit metoda cu punga. Se pune carnea in ulei incins, la foc ma

Pui cu ananas

Pui cu ananas

Am taiat un piept de pui cuburi si l-am amestecat cu 2 linguri de sos de soia si jumatate din sucul din conserva. l-am lasat asa la marinat cam o ora

Muschi de vita (Beef) Wellington

Muschi de vita (Beef) Wellington

Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi. Muschiul de vita imbracat in aluat este delicios si elegant.

Muschi de porc a la Jamie

Muschi de porc a la Jamie

Am taiat muschiul in doua ca sa incapa in cuptor. Am facut un amestec din usturoi cit cuprinde, sare marina grunjoasa, cimbru si doua ace de rozmari

Piept de Rata in Crusta de Piper

Piept de Rata in Crusta de Piper

Pieptul de Rata in Crusta de Piper este o metoda fenomenala de a pregati rata. Crusta de piper da o savoare subtila, iar carnea de rata este frageda si aromata.

Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi

Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi

Cotletul de miel in crusta de ierburi este o mancare cu miel delicioasa si aspectuoasa. Carnea de miel este atat de frageda incat se topeste in gura.

Conopida gratin - Franta

Conopida gratin - Franta

Conopida cu bacon la cuptor este o mancare cu conopida rapida, delicioasa si deloc greu de preparat. Este o reteta culinara perfecta pentru pranz sau cina.

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare la tara, erau considerate a fi mancarea taranului, dar cu timpul au ajuns in categoria haute cuisine.

Sote de pui cu sos de vin

Sote de pui cu sos de vin

Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capa

Pui a la Provence

Pui a la Provence

Pieptul de pui se taie, se sareaza si pipereaza, se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline si se da la cuptor pentru 15 minute. Intre timp, cat pui

Paste cu dovleac si mirodenii

Paste cu dovleac si mirodenii

Se taie dovleacul bucati, se curata de coaja si se taie cuburi. Se soteaza cu putin ulei si toate mirodeniile, stafidele si putina apa. Se tine la fo

Boeuf bourguignon cu taitei

Boeuf bourguignon cu taitei

Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau

Ragu de pui cu ciuperci

Ragu de pui cu ciuperci

In 2 -3 linguri ulei incins se pune carnea la prajit. Se lasa pana isi schimba putin culoarea, se adauga apoi ceapa si ciupercile tocate. Se toarna a

Pui umplut cu garnitura si sos

Pui umplut cu garnitura si sos

Am umplut pieptul cu brinza Feta (eu am sfarimat-o si amestecat-o cu marar, praf de usturoi (in loc de usturoi) si ceva condimente) si am pus in tigai

Hasenpfeffer (ragout de vinat)

Hasenpfeffer (ragout de vinat)

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina. 2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma

Ciolan de porc cu salata de cartofi

Ciolan de porc cu salata de cartofi

1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem

Rulouri grecesti cu branza

Rulouri grecesti cu branza

Rulourile grecesti cu branza sunt o mancare delicioasa de vara. Nu sunt deloc greu de pregatit si vor aduce o doza de relaxare la cina.

Souvlaki cu pui

Souvlaki cu pui

Souvlaki cu pui este o reteta de mancare greceasca delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de piept de pui dezosat.

Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul mediteranean.

Salona cu carne de vita

Salona cu carne de vita

Carnea se pune la fiert in apa si se fierbe ptr aproximativ o ora. Apoi se inchinde uleiul si se caleste ceapa pina devine maronie,se adauga doveleclu

Pastitio, mancare greceasca

Pastitio, mancare greceasca

Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de

Buiurdi

Buiurdi

Rosiile si ardeii se taie marunt. Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja. Se stropesc cu ulei de

Chicken Jalfrezi, pui indian

Chicken Jalfrezi, pui indian

Pieptul de pui se taie fasii ardeiul iute rotocoale , cel gras fasii ceapa se taie marunt , usturoiul feliute Se pune la incins untul si uleiul si se

Pui cu spanac a la Amarjit

Pui cu spanac a la Amarjit

Intai inmuiem bine ceapa cu usturoiul si iutica. Adaugam carnea si restul de condimente si amestecam cam un minutel. Punem capacul si spanacul (daca n

Aripi de curcan tandoori

Aripi de curcan tandoori

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura. Stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare. Amestecati iaurtul cu c

Curry Chicken, Pui cu Curry

Curry Chicken, Pui cu Curry

1. Se taie puiul fasii subtiri. 2. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se pune puiul. Nu se atinge pana nu se desprinde usor din tigaie, apoi se int

Pui tandoori

Pui tandoori

Puiul tandoori este o reteta culinara inspirata din bucataria indiana, foarte aromata si usor de preparat. Daca nu aveti condimentul tandoori masala, puteti oricand sa vi-l faceti singuri.

Pui indian tandoori

Pui indian tandoori

Amestecati toate ingredientele de sus, crestati puiul din loc in loc si marinati-l cu pasta obtinuta din amestecul ingredientelor.lasati puiul la mari

Ton Tataki cu piure de broccoli

Ton Tataki cu piure de broccoli

Tonul Tataki cu piure de broccoli est o reteta ce vine din Italia. Tonul este delicios si sanatos, servit alaturi de broccoli devine o cina deosebita, dar plina de sanatate!

Lasagna cu carne si sos de rosii

Lasagna cu carne si sos de rosii

lasagna cu carne si sos de rosii este o reteta italiana delicioasa. lasagna e o mancare consistenta ce necesita putina munca dar care merita fiecare minut.

Pui parmigiana

Pui parmigiana

Daca iti doresti sa incerci o mancare italiana delicioasa cu carne de pui, puiul parmigiana este ceea ce iti recomand.

Gniochi cu sos

Gniochi cu sos

Gniochi cu sos este o reteta rapida de paste din cartofi servite alaturi de un sos delicios de carne. Este o reteta rapida ce va scoate din incurcatura.

Pizza Carnivora

Pizza Carnivora

Pizza Carnivora este o reteta delicioasa de pizza de casa. Pizza este o mancare simplu de facut, cu toppingul preferat ce te scoate din incurcatura la pranz sau cina.

Pizzette cu rosii si busuioc

Pizzette cu rosii si busuioc

Pizzette cu rosii si busuioc este o reteta de pizza in miniatura, in varianta cea mai simpla posibila, cu rosii si busuioc.

Iepure la cuptor

Iepure la cuptor

Iepurele are o carne frageda si dulce, perfecta pentru o friptura aromata la cuptor.

Orez japonez

Orez japonez

Orezul japonez se serveste cu porc cu ghimbir. Se spala bine orezul, in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Cand incepe sa fiarba se da la foc mare.

Muschi de porc la gratar

Muschi de porc la gratar

Pentru a obtine o marinata delicioasa amestecam usturoiul pisat, vinul, sosul de soia cu piper si ghimbir macinat. Feliem muschiul de porc si il ase

Somon cu soba noodles

Somon cu soba noodles

Se tine pun toate in punga si se marineaza 20 min. Separat se face un sos cam cu aceleasi ingrediente (mai putin uleiul), dar in cantitate mai mica (

Sarmalute libaneze in foi de vita

Sarmalute libaneze in foi de vita

Rosiile se taie cubulete mici, se toaca ceapa marunt. Spalam orezul. Patrunjelul se spala si se taie marunt si se amesteca cu condimentele si zeama de

Biryani de pui

Biryani de pui

Biryani este o specialitate culinara des intalnita in liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folose

Kibbe (chiftele)  prajit

Kibbe (chiftele) prajit

Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre timp facem umplutura: se

Kafta (chiftele) cu cartofi

Kafta (chiftele) cu cartofi

Carnea tocata se amesteca cu ceapa+patrunjelul +sare+piper . Cartofii se curata de coaja si se taie felii de ~ 2 cm. Intr-o tava se pun cartofii felii

Baba Ganouj

Baba Ganouj

Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa. In blender se pun ghimbirul si usturoiul, co

Fajitas de pui

Fajitas de pui

Fajitas de pui este o mancare mexicana cu piept de pui ce se serveste impachetata in foi de tortilla.

Rata cu orez (Arroz de Pato)

Rata cu orez (Arroz de Pato)

Am pus la fiert o rata (exceptand copanele ca sa nu fie prea mult pentru 4 persoane) cu o portocala, foi de dafin, sare, piper si un carnat normal, a

Bibilica cu mere

Bibilica cu mere

Carnea de bibilica este frageda si gustoasa, perfecta pentru o mancare deosebita, pentru o cina cu invitati sau una romantica. Bibilica cu mere este o reteta ce merita incercata cu siguranta!

Musaca de Dorna

Musaca de Dorna

Musacaua de Dorna este o reteta de musaca de cartofi la cuptor delicioasa, cu carne de vitel, cascaval si vin. Este o mancare cu cartofi delicioasa si consistenta.

Ochiuri romanesti

Ochiuri romanesti

Ochiuri romanesti, o reteta traditionala romaneasca, ideala pentru mic dejun.

Aripioare de pui cu sos de telina

Aripioare de pui cu sos de telina

Curatam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. le punem intr-un castron si turnam peste ele berea, otetul si ulei

Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare


Paella cu fructe de mare este o mancare spaniola cu orez, legume si fructe de mare, o mancare deloc greu de preparat dar foarte satioasa si aromata. Paella se potriveste perfect cu un pahar de vin :).

Cachelada de Leon (cartofi noi cu chorizo)

Cachelada de Leon (cartofi noi cu chorizo)

Cachelada de leon este o mancare tipic spaniola pe care o veti intalni in regiunea Castilla y leon din Spania. Este de fapt o mancare ce are ca ingrediente principale cartofii noi si chorizo.

Carne gobernada (tocanita de vita cu cartofi)

Carne gobernada (tocanita de vita cu cartofi)

Carne gobernada este o reteta tipic spaniola, care in traducere inseamna tocanita de vita cu ceapa, servita alaturi de cartofi noi cu verdeata. Urmareste reteta si prepara si tu aceasta delicioasa tocana.

Churros de Pescado

Churros de Pescado

Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se incinge uleiul intr-un

Paella de marisco (de fructe de mare)

Paella de marisco (de fructe de mare)

Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie.

Paella (reteta originala)

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in toata tara. In varianta originala la paella se folosesc creveti, ardei gras, mazare si sofran.

Imam bayildi

Imam bayildi

Imam bayildi sau pe romaneste vinete umplute este o reteta turceasca foarte indragita. Pentru aceasta reteta cu vinete trebuie sa folositi 2 vinete mari.

Pilaf turcesc cu vinete

Pilaf turcesc cu vinete

Pilaful turcesc cu vinete este delicios si simplu de preparat. Aceasta reteta de pilaf este buna si ca mancare de post.