Gniochi cu sos

Gniochi cu sos

Ingredients

  • Pentru gniochi:
  • 500 gr. de cartofi, 2 galbenusuri de ou, faina
  • Pentru sos:
  • 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa, 4 linguri pasta de rosii, sare, marar tocat, 200 gr sunca sau muschiulet afumat

Instructions

Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg, se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se dau pe razatoarea mare sau piseaza. Se adauga 2 galbenusuri si incepe sa se framante aluatul. Se adauga faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele de aproximativ 2 cm, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Se pun in apa clocotita cu sare si se fierb. Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata.

Pentru sos se incinge uleiul, se adauga ceapa, pasta de rosii iar la sfarsit sunca sau muschiuletul, se condimenteaza cu sare si putin marar tocat marunt. Se adauga putina apa daca este nevoie si se lasa 10-15 minute la foc mic.

Cook Time: 1 hour, 20 minutes
Serves: 0 person
Difficulty: Easy
Cuisine: Italian
Main Ing.: Legume