Hasenpfeffer (ragout de vinat)

Hasenpfeffer (ragout de vinat)

Ingredients

  • 1,5 kg iepure
  • sare, piper
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 g costita taiata patratele
  • 5 cepe mici taiate pe jumatate
  • 2 catei usturoi taiati marunti
  • o felie lamaie
  • 1/4 l vin rosu
  • rozmarin
  • Thymian (Thymus vulgaris)
  • 3-4 boabe piment
  • 3-4 boabe piper
  • 1 buc. cuisoare
  • 2 boabe ienupar
  • 2 lingurite gem(jeleu) de coacaze rosii
  • 2 cl cognac
  • aprox. 1/4 l supa/zeama de vinat(eu am luat de la pachetel, anume supa normala de vita)

Instructions

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina. 2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma cand va urma sosul. 3. Acum, tot in oala asta si cu uleiul ce a ramas in ea prajim carnea pe toate partile. 4. Cind carnea este toata prajita, punem usturoiul si felia de lamiie. lasam numai putin la prajit si adaugam vinul rosu. Punem acum toate mirodenile, Thymianul si Rosmarinul, gemul de coacaze si coniacul. 5. Punem capacul la oala si lasam vreo 50 min la temperatura mica, sa clocoteasca incet. Din cind in cind putem sa punem ceva supa. Eu am pus-o toata, dar treptat. 6. Pasam sosul obtinut prin strecuratoare si lasam sa fiarba pina la consistenta dorita de noi. 7. O potrivim de sare si piper, adaugam ceapa si costita prajita la inceput, amestecam si turnam peste carnea tinuta la cald.
Cook Time: 2 hours
Serves: 0 person
Difficulty: Hard
Cuisine: German
Main Ing.: Legume