Manti sau paste umplute ca-n Seraglio

Manti sau paste umplute ca-n Seraglio

Ingredients

  • Pentru aluatul de paste aveti nevoie de: 300 gr faina, 40 gr unt,
  • 20 ml ulei de masline, 50 ml apa, 1 ou, sare,
  • Umplutura: 200 grame de carne (amestec de vita si oaie, in proportii egale), patrunjel, o jumatate de ceapa, 1 ou, sare si piper dupa gust,
  • Pentru sosul de legume:1 ceapa, 2 catei usturoi, 2 rosii,
  • 3 ciuperci,1 ardei (de preferinta doua jumatati colorate diferit),
  • ulei, sare, piper.
  • Pentru sosul de iaurt:250ml iaurt de buna calitate,1 catel de usturoi.
  • Pentru sosul iute:50gr unt, fulgi de ardei iute,,ulei.
  • In plus fata de toate acestea mai necesare cam 500 ml supa de oase si 50gr unt.

Instructions

Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odihneasca cel putin 45 minute. Umplutura e si mai simplu de executat decit aluatul: amestecati carnurile cu ceapa tocata marunt si patrunjelul, oul, potriviti de sare si piper si gata. Impartiti aluatul in patru parti egale. Pe o suprafata infainata intindeti foi subtiri, pe care le veti imparti apoi in patrate cu latura de 3 cm si pe fiecare patrat asezati o gramajoara de carne. Dupa care formati manti , prin plierea aluatului pe doua din laturi; lasati o deschidere in centru: eu am umezit cu apa laturile care urmau a fi lipite, caci altfel nu stateau. Manti se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Deasupra se aseaza untul (cele 50 grame), taiat cuburi (in cazul meu numai cuburi nu era) si se toarna deasupra supa de oase (cam 250 ml). Se fierbe in cuptorul incins la 150C pentru 12 minute (zicea reteta); eu i-am tinut cam 20 minute. Intre timp se pregatesc sosurile ; cel de iaurt e extrem de simplu de facut: amestecati usturoiul pisat un iaurtul, si gata. Pentru sosul de legume, caliti in putin ulei ceapa, ardeii, ciupercile, rosiile si usturoiul; daca e nevoie (la mine a fost) adaugati supa de oase si fierbeti pina cind legumele sint facute. Sosul iute eu l-am sarit, insa in reteta se zice ca se amesteca untul topit cu uleiul si fulgii de ardei. Sosurile se toarna peste paste imediat ce le scoateti din cuptor; se servesc calde.
Cook Time: 1 hour
Serves: 0 person
Difficulty: Hard
Cuisine: Turcesc
Main Ing.: Carne de vita