Pui tandoori

Pui tandoori

Ingredients

  • 600 g piept de pui, o ceapa mare, 3 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 50 g unt, 150 ml smantana lichida, 7 linguri suc rosii. Un amestec din: 5 linguri pline de iaurt mai gras 3,7% grasime (250 g), 2 lingurite mustar, sucul de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita chili, 1 lingurita boia dulce, o jumatate lingurita sare, 3 linguri pline de amestec de condimente pentru tandoori (eu am cumparat amestecul gata facut, dar poate fi facut in casa combinand : sare, chimion, mustar, ghimbir, coriandru, scortisoara, usturoi, boia, ceapa, molotru, chili, piper negru ).

Instructions

In prima faza am amestecat iaurtul sarea si condimentele, obtinand o pasta pe care am lasat-o deoparte pentu ca aromele sa se combine bine. Am tocat mic ceapa si usturoiul. Am taiat fasii pieptul de pui si l-am pus la calit, in 4 linguri de ulei, la temperatura medie, pana cand carnea s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul si le-am calit bine impreuna, pana cand ceapa a devenit sticloasa. Am adaugat pasta de iaurt si condimente si sosul de rosii si le-am lasat sa fiarba inca 5 minute amestecand continuu.

Am adaugat smantana, apoi am pus untul si l-am lasat sa se topeasca, amestecand usor pentru omogenizare. Pentru ca smantana mea a fost cam dulce, la sfarsit eu am mai adaugat o lingurita de mustar si 2 linguri de suc de lamaie proaspata.

Cook Time: 45 minutes
Serves: 0 person
Difficulty: Medium
Cuisine: Indian
Main Ing.: Legume