Mai mult »
Sos Mihai Bravu nr 200, bl 103, sc B, parter, Timpuri Noi
Vezi pe harta
Bucatarie:Romanesc
Pret:
Platou cald
Platoul cald este compus pentru 4 -5 personae. Piept de pui, Cartofi taranesti, Pulpa de pui fripta, Carnatii casei, Salata de muraturi. (1750 g)
Platou rece
Platoul rece este compus pentru 3 -4 persoane. Rosii umplute cu vinete, Bucatele de pui pane, Oua umplute, Bilute de branza, Fasii de ardei umplute cu branza, Fasii de pui, Bastonase cu masline si cascaval, Bastonase cu cascaval si sunca, Castravete cu telemea si sfecla rosie. (1200g).
Platou Rece de Post
Platou Rece de Post - 1300 g, pentru 3 - 5 persoane; Contine: rosii cu salata de vinete, salata de vinete, zacusca, tofu, rosii, castraveti cu tofu, chiftelute vegetale, masline, ardei gras, rosii.
Platou de prajituri
Platoul cu prajituri compus pentru 7 - 8 personae. Deliciul casei, Cremes, Lamaita, Tort de biscuiti. (1200g)
Platou de plăcinte
Platoul cu placinte este compus pentru 7 - 8 personae. Plăcintă cu măr, Plăcintă cu dovleac, Găluște cu prune, Plăcintă creață (1500g)
Meniu de post
Meniu de post cu mancare usoara si gustoasa. Ciorba de fasole care iti da sanatate si putere in timpul postului. Urmeaza orezul cu ciuperci servit cu paine de casa. (600g)
Masa calda de acasa
Mireasma de pui scos de la cuptor asezat pe un strat de piure cremos si fin. Masa calda de acasa e gata! (520g)
Meniu Lingura&Strachina;
Ciorba de burta cu sarmalele coapte in dovleac intr-o masa care satisface si gustul si stomacul fara compromisuri. (800g)
Strachina cu bunatati
Strachina cu bunatati pune langa scaricica o portie de cartofi prajiti si o salata de varza. Combinatia perfecta pentru o masa copioasa. (500g)
Meniu pe Saturate
Meniu pe Saturate include ciorba de curcan cu ostropel asezat pe un strat de piure. (800g)
Tigaie picanta
Tigaie picanta cu carne trasa la tigaie asezata pe un strat moale de mamaliga. (430g)
Gulas cu mamaliga
Gulasul e mancare a crescatorilor de vite gatita ca o supa sau ca o tocana. Reteta noastra produce un sos consistent ca cel de tocana. Portia de gulas include mamaliga. (380g)
Chiftelute marinate
Chiftelutele marinate combina amestecul de carne tocata cu un sos aromat care da savoare mancarii. Pentru combinatia perfecta includem piure. (400g)
Ciorba de curcan
iorba de curcan este gustoasa si sanatoasa. Ajuta la combaterea insomniei, creste nivelul testosteronului si mareste nivelul sistemului imunitar. in reteta noastra de ciorba de curcan folosim leustean si multe legume proaspete. Borsul ii da un gust acrisor care intareste si mai bine aroma de legume si de carne de curcan. (400ml)
Ciorba de burta
E mancare de vizitii beti, dar dupa ea se innebunesc elitele. E leacul perfect pentru mahmureala, iar orice oras care se respecta are o carciuma vestita pentru acest fel de mancare. Ciorba de burta dupa Radu Anton Roman. Noi suntem mandri sa ducem mai departe traditia. (400ml)
Bors de perisoare
Adus de turci pe meleagurile noastre, noi avem reteta de bors de perisoare imbogatita de-a lungul timpului sa satisfaca gustul romanului. Noi il acrim cu bors facut ca la carte, cu huste si ramuri de visin. (400ml)
Supa de gaina cu taitei
Supa de gaina cu taitei cu pasare bine crescuta de tara si zarzavat proaspat. (400ml)
Ciorba de fasole
Nu duci dorul carnii nici pe limba, nici in burta. Fasolea inseamna sanatate si putere pentru meniul de post. Iar noi dregem binisor ciorba de fasole ca sa ramana amintiri savuroase dupa fiecare lingura. (400ml)
Ciorba radauteana
Ciorba originala din Radauti poate fi descrisa ca fiind gustoasa, usoara, hranitoare, pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana.
Sarmale in dovleac
Potpuriu de porc si vaca, simfonia tocaturii, Imn de lauda mancarii, inaltat in cerul gurii. Locatara principala tine-n spatiu tolerate, Perle de piper picante, boabe de orez umflate. (Oda sarmalei). si ca si cum n-ar fi destul, sarmalele noastre insotite de afumatura sunt coapte cu bunastiinta in dovleac, exact asa cum ne-au invatat oltenii. Si cum mamaliga este cea mai buna tovarasie la sarmale, adaugam o bucata aburinda de mamaliguta inclusa in portie. (450g)
Snitel de Purcel
Cotlet de purcel dichisit cu faina, ou, pesmet numai bun de infulecat. (150g)
Sarmale de post
Rudele mai zvelte ale sarmalelor cu carne, cele de post aduc bogatia de arome a suratelor alunecand mai usor pe gatlej. Cand aveti nevoie de un gust deosebit si o mancare usoara spune sarmale de post si suna la Lingura si Strachina. (250g)
Ceafa de porc-gratar
Ceafa de porc este o friptura frageda care se topeste in gura si astampara bine foamea. (130g)
Ostropel de pui
La ostropelul de pui sosul adauga o aroma delicioasa. Recomandam sa il luati cu o portie de piure. (250g)
Bulz ciobanesc
Bulz ciobanesc facut ca la stana. Odata ce-i patrunzi straturile, dai de mamaliga vartoasa, costita afumata, branza cremoasa de burduf si branza telemea. (600g)
Scaricica la gratar
Scaricica la gratar din carne de purcel marinata cu mirodenii. (180g)
Pulpa de pui la tava
Frageda si aromata, o pulpa de pui la tava rumena asteapta sa iti umple strachina. (200g)
Piept de pui la gratar
Piept de pui la gratar presarat cu mirodenii si apoi rumenit cu grija, doar atat cat sa ti se topeasca in gura. (130g)
Snitel de pui
Desi nu-i de pe la noi, snitelul este la loc de cinste printre preferintele romanilor. Te asteptam cu un snitel de pui crocant la imbracaminte si fraged la suflet. il poti rasfata cu cativa stropi de lamaie. (150g)
Mititei
Bulgarii, sarbii si alte natii care au interactionat cu turcii au introdus in meniul lor traditional mititeii, dar nicaieri in lume nu ii gasesti asa mustosi si grijiti cu condimente ca la noi, romanii. Avem mititei cu carnuri de porc si vita pe care le tocam cum se cuvine, le preparam cu mirodenii si le lasam la patruns pana sa ia drumul gratarului. (50g)
Carnatii casei
Din bogata zestre de carnati cu care se faleste neamul nostru, am ales sa punem in strachina carnati proaspeti de porc, dar de-aceia dolofani, suculenti si condimentati. De cu seara ii preparam constiincios, cu dibacie si apoi ii lasam la odihnit peste noapte ca sa se patrunda aromele. (150g)
Tocanita manastireasca
Tocanita manastireasca cu legume proaspete. Dovleceii rumeniti in tigaie se amesteca cu ardei, ceapa si rosii calite separat. Ciupercile maresc aportul de proteine si compenseaza foarte bine lipsa carnii. O fierbere usoara amesteca aromele si uiti ca mananci de post. (300g)
Pulpa fripta de pui
Pulpa fripta de pui, dezosata si lasata sa sfaraie pe gratar pana devine suculenta si patrunsa. (150g)
Varza calita
Varza noastra calita este facuta din varza murata. Lasata bine sa scada la cuptor are o savoare deosebita. Merge bine cu mamaliguta. (300g)
Iahnie de fasole
Iahnia de fasole este o reteta traditionala romaneasca. O recomandam langa o portie de carnati care le face pe amandoua mai gustoase. (300g)
Costita in crusta
Costita de porc in crusta de verdeata arata senzational si gustul este pe masura. intre coaste gasim carnea cea mai frageda. Aroma de verdeturi este adaosul perfect. (250g)
M.B.S. cu Ou
Mamaliga cu branza, ou si smantana aduce o atmosfera de sarbatoare in familie. E minunata la gust si usoara la digestie. (370g)
Ardei umpluti
Ardei umpluti cu curcan si orez gatiti cu bulion si aromati cu legume proaspete si condimente. Noi includem un adaos de iaurt care completeaza perfect gustul dulce acrisor al ardeiului. (300g)
Dovlecei Pane
Dovlecei pane pentru o garnitura delicioasa. Dovleceii proaspeti sunt innabusiti sub un strat de faina si ou. (200g)
Orez cu ciuperci
Mancarea perfecta pentru o zi de post, iar daca nu toata lumea din casa tine post, o poti servi ca si garnitura. (250g)
Mamaliga
Mamaliga vartoasa, coapta pe foc si apoi fripta. Mamaliga a ramas atat de populara pe meleagurile noastre pentru ca otomanii puneau bir numai pe grau, porumbul ramanand alternativa cea mai hranitoare la sate. Companion fidel pentru mancaruri gatite, carne la gratar, ciorbe de verdeturi sau produse din lapte. (250g)
Cartofi taranesti
Cartofi taranesti pufosi, inabusiti alaturi de ceapa aurie. (170g)
Piure
Piure de cartofi bine facut, gustos si pufos, ce se topeste pe limba (300g)
Paine de casa
Painea nu e lucru de saga! Ne grijim sa invecinam bucatele alese cu o paine corpolenta, sanatoasa, cum gaseam la bunici. Framantata, tavalita si plamadita temeinic, painea noastra de casa te asteapta aburinda si generoasa in aroma. (100g
Paine de casa cu tarate
Pregatita, framantata, tavalita si plamadita temeinic dar imbogatita si cu tarate de data asta. Satioasa si sanatoasa. (100g)
Ardei iute
Ardei iute (1 buc)
Smantana proaspata
Smantana proaspata si cremoasa. (100g)
Telemea de stana
Branza telemea, adusa de la stana. (100g)
Usturoi cu smantana
Mujdei frecat cu smantana (100g)
Salata orientala
Salata noastra orientala de cartofi are reteta de post si un gust excelent. Usoara si satioasa potoleste rapid foamea. (200g)
Fasole batuta
Fasole batuta cu sarguinta pana ce devine cremoasa. Aroma delicata de usturoi si ceapa prajita completeaza satioasa gustare. Excelenta daca o servesti cu painica cu tarate si castraveciori murati. (200g)
Salata castraveti si rosii
Legume proaspete, de vara, care sa dea un plus de savoare si culoare oricarei mancari.
Salata de varza
Fin tocata, crocanta si sanatoasa, varza romaneasca abia asteapta sa insoteasca strachinile cu bunatati. (200g)
Salata varza cu marar
Salata de varza cu marar verde. Merge perfect langa orice friptura. (200g)
Salata de varza murata
Salata de varza murata proaspat scoasa din butoi unsa cu untdelemn. Adaugam culoare si gust cu un pic de boia. (200g)
Salata de muraturi
Scoase din borcanul unde au fost puse dupa retete stramosesti, muraturile noastre fac deliciul oricarei mese boieresti. (150g)
Ciuperci la tigaie
Ciuperci la tigaie drese cu usturoi si patrunjel si incinse pana se patrund de gust
Cartofi prajiti
Cartofi de gradina, curatati, taiati pai si prajiti pana devin aurii. (150g)
Painea nu e lucru de saga! Ne grijim sa invecinam bucatele alese cu o paine corpolenta, sanatoasa, cum gaseam la bunici. Framantata, tavalita si plamadita temeinic, painea noastra de casa te asteapta aburinda si generoasa in aroma. (100g)
Legume proaspete, de vara, care sa dea un plus de savoare si culoare oricarei mancari. (150g)
Ciuperci la tigaie drese cu usturoi si patrunjel si incinse pana se patrund de gust. (200g)
Galuste cu prune
Cine rezista sa treaca prin tinuturile secuiesti si sa nu guste delicioasele galuste cu prune sau gomboti cum se cheama pe meleagurile ce le-au devenit casa de secole. Aduse de austrieci si nemti, galustele au fost imediat indragite si adoptate, ajungand ca astazi sa fie nelipsite de la targurile traditionale, amenajate cu diverse ocazii in pietele marilor orase (Brasov, Sibiu, etc.) sau chiar folosite pentru a atrage turisti straini spre diverse destinatii din tara noastra. (150g)
Placinta cu mere
Placinta cu mere de-abia scoasa din cuptor. Te seduce cu esente de scortisoara si mar copt. (200g)
Tort de biscuiti
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata. (120g)
Deliciul casei
Deliciul casei contopeste voluptoasa ciocolata neagra cu rafinata crema de vanilie. Blatul urmeaza aceeasi finete a texturii, fiind pregatit pe baza de crema. Coniacul adauga o nota finala de parfum acestei delicatese. Cu puternice influente frantuzesti, desertul ne trimite undeva la inceputul secolului XX, cand putea fi gasit in celebra cofetarie a fratilor Capsa. (150g)
Tortul casei
Tortul casei este dulce acrisor cu crema de vanilie si fructe de padure. (200g)
Cremes
Cremes, cremsnit sau crempita este deliciul dulce, cel mai popular, mostenit de la imperiul Austro-Ungar. Crema vaporoasa de vanilie umple pana la refuz foietajul de placinta facut in casa. si cum oricarei prajituri ii place sa fie dichisita, am pudrat-o festiv cu zahar vanilat. (200g)
Lamaita
Cat sunt de bune si fragede si moi! Lamaita are gustul usor acrisor care aduce perfect pe limba dulceata prajiturii. Reconfortanta ca un vanticel de primavara. (200g)
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars fina si racoritoare. Zaharul caramel o invaluie cu gust dulce amarui. (200g)
Plăcinta cu brânza dulce
Reteta de placinta creata ne vine din Dobrogea. imbina gustul sarat de branza cu cel dulce si se implineste cu stafide marinate in vin. (300g)
Prajitura boiereasca
Prajitura boiereasca imbraca gustul racoros de mere coapte in ciocolata de casa. E un desert delicios si usor pentru digestie. (350g)
Chec de casa
Chec de casă după rețetă proprie fără conservanți sau ingrediente de creștere (amelioratori).(380g)
Orez cu lapte
Orez cu lapte racoros si dulce completat cu stafide si scortisoara. (250g)
In order to have the site fully functional please enable javascript in your browser