Ingrediente
- 1 1/2 kg carne de vita fara os
- ulei pt prajit carnea(cateva linguri)
- 2-3 morcovi
- 2-3 pastarnaci
- 2-3 ardei verzi si/sau rosii
- 2 cepe mijlocii
- 3-4 bucati de telina
- 1 capatana de usturoi
- 8 cartofi
- 15-20 ciupercute
- supa de carne
- cornstarch (faina de porumb utilizata la ingrosarea sosurilor si cremelor)
- sare, lemon pepper(piper cu gust acrisor)
Mod de preparare
Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare maro si sa ramana mustoasa.
Se scoate carnea si se pune intr-un vas/tava rezistent la cuptor. In uleiul ramas se calesc jumatate din legume(ciupercile, morcovi, pastarnac, ardei, ceapa). Cand sunt gata se scot intr-un vas si se pastreaza la cald.
Cealalta parte de legume se pun deasupra carnii in tava, se toarna supa de vita peste ele cat sa le acopere, se acopera tava cu capac sau foita de aluminiu si se dau la cuptor pt aprox. 2 ore si jumatate(ultima jumatate de ora fara capac).
Se scoate tava din cuptor, se strecoara zeama, legumele se indeparteaza si se arunca si carnea se pune in acelasi vas rezistent la cuptor.
Peste carne se adauga legumele calite si cartofii (curatati, taiati in bucati mari si fierti) si sosul care se face din zeama strecurata de la carne , condimente si faina de porumb(in proportie de 1 lingura la 250 ml+ 500 ml apa rece in care se dizolva inainte). Se mai da la cuptor totul, la foc mediu fara capac si se serveste.