Piept de pui umplut, imbracat in bacon Bucatile de pui se cresteaza cu un cutit ascutit. Crema de branza o amestecam cu coditzele de ceapa. Pieptul de pui se umple pe rand cu amestecul de
Carne de vita cu sos la cuptor Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare ma
Cowboy Pie, un fel de musaca cu porumb 1. Se pun cartofii la fiert. 2. Se toaca ceapa, si se caleste in ulei pana se inmoaie. 3. Se adauga carnea tocata peste ceapa si se caleste pana isi s
Curcan umplut 1. Se ia curcanul, se spala frumos, se usuca cu un prosop si se unge cu ulei (de preferat ulei de canola ca are indicele de fumegare mai mic, uleiul n
Jambalaya Jambalaya este o reteta culinara ce vine din America, este o mancare ce poate fi usor adaptata cu ingredientele pe care le aveti la indemana. Din unele puncte de vedere ne duce cu gandul la celebra paella.
Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura a) Preparare: 1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare. 2. Se a
Pulpe de pui americane in fulgi de porumb Pulpele de pui americane sunt foarte crocante, prajite fiind in fulgi de porumb, sau chiar chipsuri. Sunt delicioase, si se pot servi cu garnitura preferata. daca vrei o mancare tipic americana serveste-le cu garnitura de fasole verde.
Feijoada - tocana braziliana cu fasole Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa si aromata, potrivita pentru o masa copioasa.
Potstickers (galuste chinezesti) Potstickers este o reteta de galuste chinestesti umplute cu carne de porc. O reteta aroamata, asa cum ne-a obisnuit bucataria chinezeasca.
Noodles cu pui si legume Noodles cu pui si legume este o mancare rapida, delicioasa si aromata, o mancare sanatoasa pe baza de taitei de orez ce poate fi servita atat la pranz cat si la cina.
Stir fry de pui cu praz Stir fry de pui cu praz este o mancare chinezeasca foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta cu pui trebuie sa folositi o jumatate de piept de pui dezosat.
Pui GongBao Amestecati intr-un castron sosul de soia cu vinul de orez si cu o jumatate de lingurita zahar. In acest amestec puneti la marinat pieptul de pui taiat
Piept de pui la gratar si cartofi gratinati Pentru a da un gust deosebit carnii facem un sos din 1 lingura otet balsamic, 2 linguri miere de albine, 1 lingura de sos de soia, sare si piper. Pune
Cotlete de miel in stil chinezesc Combinati praful de ghimbir, usturoiul, sucul de portocala, sosul de soia, vinul rosu, otetul de vin alb si mierea Turnati compozitia peste cotletele
Piept de pui cu alune Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine. Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pu
Pui cu sos iute si miere Se portioneaza pieptul de pui, se sareaza putin si se "tavaleste" prin faina. Eu am folosit metoda cu punga. Se pune carnea in ulei incins, la foc ma
Pui cu ananas Am taiat un piept de pui cuburi si l-am amestecat cu 2 linguri de sos de soia si jumatate din sucul din conserva. l-am lasat asa la marinat cam o ora
Ciolan afumat cu sos de soia (chinezesc) Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici. Se
Fish and Chips (peste prajit cu cartofi) Fish and Chips este o reteta culinara ce vine din Marea Britanie, este o mancare cu peste reprezentativa acestei tari, foarte gustoasa si usor de preparat.
Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana Puneti puiul la prajit in unt. Trebuie sa puneti destul de mult unt sau sa adaugati pe parcurs pentru ca untul va fi folosit la sos. Conserva de morco
Muschi de vita (Beef) Wellington Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi. Muschiul de vita imbracat in aluat este delicios si elegant.
Pui maryland la tava (reteta lui jamie oliver) Puneti porumbul, fasolea jumatate boabe,jumate zdrobita int-o tava medie. Pieptul de pui batut l-am rulat cu 2 feliute de banane l-am indesat printre
Muschi de porc a la Jamie Am taiat muschiul in doua ca sa incapa in cuptor. Am facut un amestec din usturoi cit cuprinde, sare marina grunjoasa, cimbru si doua ace de rozmari
Pranz delicios, Recipe by Jamie Oliver 1. Intr-o cratita antiaderenta se pune putin ulei de masline si se prajesc carnatii. 2. Ciupercile se taie feliute si se pun peste carnati. Se lasa sa
Piept de Rata in Crusta de Piper Pieptul de Rata in Crusta de Piper este o metoda fenomenala de a pregati rata. Crusta de piper da o savoare subtila, iar carnea de rata este frageda si aromata.
Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi Cotletul de miel in crusta de ierburi este o mancare cu miel delicioasa si aspectuoasa. Carnea de miel este atat de frageda incat se topeste in gura.
Conopida gratin - Franta Conopida cu bacon la cuptor este o mancare cu conopida rapida, delicioasa si deloc greu de preparat. Este o reteta culinara perfecta pentru pranz sau cina.
Boeuf Bourguignon Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare la tara, erau considerate a fi mancarea taranului, dar cu timpul au ajuns in categoria haute cuisine.
Sote de pui cu sos de vin Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capa
Pui a la Provence Pieptul de pui se taie, se sareaza si pipereaza, se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline si se da la cuptor pentru 15 minute. Intre timp, cat pui
Paste cu dovleac si mirodenii Se taie dovleacul bucati, se curata de coaja si se taie cuburi. Se soteaza cu putin ulei si toate mirodeniile, stafidele si putina apa. Se tine la fo
Boeuf bourguignon cu taitei Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau
Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati Intr-un vas cu baza dubla, incingeti 1 lingura ulei, la foc mare. Adaugati carnea si presarati sare si piper. Prajiti timp de 5 minute, pana cand se r
Ragu de pui cu ciuperci In 2 -3 linguri ulei incins se pune carnea la prajit. Se lasa pana isi schimba putin culoarea, se adauga apoi ceapa si ciupercile tocate. Se toarna a
Pui umplut cu garnitura si sos Am umplut pieptul cu brinza Feta (eu am sfarimat-o si amestecat-o cu marar, praf de usturoi (in loc de usturoi) si ceva condimente) si am pus in tigai
Hasenpfeffer (ragout de vinat) 1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina. 2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma
Ciolan de porc cu salata de cartofi 1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem
Friptura de caprioara cu galbiori Friptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu culinar.
Rulouri grecesti cu branza Rulourile grecesti cu branza sunt o mancare delicioasa de vara. Nu sunt deloc greu de pregatit si vor aduce o doza de relaxare la cina.
Souvlaki cu pui Souvlaki cu pui este o reteta de mancare greceasca delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de piept de pui dezosat.
Musaca greceasca de vinete Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul mediteranean.
Salona cu carne de vita Carnea se pune la fiert in apa si se fierbe ptr aproximativ o ora. Apoi se inchinde uleiul si se caleste ceapa pina devine maronie,se adauga doveleclu
Pastitio, mancare greceasca Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de
Buiurdi Rosiile si ardeii se taie marunt. Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja. Se stropesc cu ulei de
Piept de pui cu orez si curry Piept de pui cu orez si curry un deliciu indian adaptat la gustul tutror.
Chicken Jalfrezi, pui indian Pieptul de pui se taie fasii ardeiul iute rotocoale , cel gras fasii ceapa se taie marunt , usturoiul feliute Se pune la incins untul si uleiul si se
Pui cu spanac a la Amarjit Intai inmuiem bine ceapa cu usturoiul si iutica. Adaugam carnea si restul de condimente si amestecam cam un minutel. Punem capacul si spanacul (daca n
Letcho cu piept de pui, orez si sos thai Pieptul de pui il tai fasii mai late si il inabusi in putin ulei de masline cu apa. Cand s-a albit pe ambele parti pui legume letcho (Bonduelle) la ca
Aripi de curcan tandoori Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura. Stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare. Amestecati iaurtul cu c
Curry Chicken, Pui cu Curry 1. Se taie puiul fasii subtiri. 2. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se pune puiul. Nu se atinge pana nu se desprinde usor din tigaie, apoi se int
Pui tandoori Puiul tandoori este o reteta culinara inspirata din bucataria indiana, foarte aromata si usor de preparat. Daca nu aveti condimentul tandoori masala, puteti oricand sa vi-l faceti singuri.
Pui indian tandoori Amestecati toate ingredientele de sus, crestati puiul din loc in loc si marinati-l cu pasta obtinuta din amestecul ingredientelor.lasati puiul la mari
Ton Tataki cu piure de broccoli Tonul Tataki cu piure de broccoli est o reteta ce vine din Italia. Tonul este delicios si sanatos, servit alaturi de broccoli devine o cina deosebita, dar plina de sanatate!
Lasagna cu carne si sos de rosii lasagna cu carne si sos de rosii este o reteta italiana delicioasa. lasagna e o mancare consistenta ce necesita putina munca dar care merita fiecare minut.
Pui parmigiana Daca iti doresti sa incerci o mancare italiana delicioasa cu carne de pui, puiul parmigiana este ceea ce iti recomand.
Tortellini cu carne, ciuperci, cascaval si sos de smantana Tortellini cu carne, ciuperci, cascaval si sos de smantana este o reteta absolut delicioasa de paste, foarte aromata si consistenta.
Gniochi cu sos Gniochi cu sos este o reteta rapida de paste din cartofi servite alaturi de un sos delicios de carne. Este o reteta rapida ce va scoate din incurcatura.
Pizza Carnivora Pizza Carnivora este o reteta delicioasa de pizza de casa. Pizza este o mancare simplu de facut, cu toppingul preferat ce te scoate din incurcatura la pranz sau cina.
Pizzette cu rosii si busuioc Pizzette cu rosii si busuioc este o reteta de pizza in miniatura, in varianta cea mai simpla posibila, cu rosii si busuioc.
Iepure la cuptor Iepurele are o carne frageda si dulce, perfecta pentru o friptura aromata la cuptor.
Orez japonez Orezul japonez se serveste cu porc cu ghimbir. Se spala bine orezul, in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Cand incepe sa fiarba se da la foc mare.
Muschi de porc la gratar Pentru a obtine o marinata delicioasa amestecam usturoiul pisat, vinul, sosul de soia cu piper si ghimbir macinat. Feliem muschiul de porc si il ase
Somon cu soba noodles Se tine pun toate in punga si se marineaza 20 min. Separat se face un sos cam cu aceleasi ingrediente (mai putin uleiul), dar in cantitate mai mica (
Sarmalute libaneze in foi de vita Rosiile se taie cubulete mici, se toaca ceapa marunt. Spalam orezul. Patrunjelul se spala si se taie marunt si se amesteca cu condimentele si zeama de
Biryani de pui Biryani este o specialitate culinara des intalnita in liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folose
Kibbe (chiftele) prajit Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre timp facem umplutura: se
Kafta (chiftele) cu cartofi Carnea tocata se amesteca cu ceapa+patrunjelul +sare+piper . Cartofii se curata de coaja si se taie felii de ~ 2 cm. Intr-o tava se pun cartofii felii
Baba Ganouj Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa. In blender se pun ghimbirul si usturoiul, co
Fajitas de pui Fajitas de pui este o mancare mexicana cu piept de pui ce se serveste impachetata in foi de tortilla.
Rata cu orez (Arroz de Pato) Am pus la fiert o rata (exceptand copanele ca sa nu fie prea mult pentru 4 persoane) cu o portocala, foi de dafin, sare, piper si un carnat normal, a
Bibilica cu mere Carnea de bibilica este frageda si gustoasa, perfecta pentru o mancare deosebita, pentru o cina cu invitati sau una romantica. Bibilica cu mere este o reteta ce merita incercata cu siguranta!
Musaca de Dorna Musacaua de Dorna este o reteta de musaca de cartofi la cuptor delicioasa, cu carne de vitel, cascaval si vin. Este o mancare cu cartofi delicioasa si consistenta.
Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana este o mancare romaneasca delicioasa fi foarte consistenta.
Aripioare de pui cu sos de telina Curatam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. le punem intr-un castron si turnam peste ele berea, otetul si ulei
Paella cu fructe de mare Paella cu fructe de mare este o mancare spaniola cu orez, legume si fructe de mare, o mancare deloc greu de preparat dar foarte satioasa si aromata. Paella se potriveste perfect cu un pahar de vin :).
Cachelada de Leon (cartofi noi cu chorizo) Cachelada de leon este o mancare tipic spaniola pe care o veti intalni in regiunea Castilla y leon din Spania. Este de fapt o mancare ce are ca ingrediente principale cartofii noi si chorizo.
Carne gobernada (tocanita de vita cu cartofi) Carne gobernada este o reteta tipic spaniola, care in traducere inseamna tocanita de vita cu ceapa, servita alaturi de cartofi noi cu verdeata. Urmareste reteta si prepara si tu aceasta delicioasa tocana.
Churros de Pescado Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se incinge uleiul intr-un
Paella de marisco (de fructe de mare) Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie.
Paella (reteta originala) Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in toata tara. In varianta originala la paella se folosesc creveti, ardei gras, mazare si sofran.
Imam bayildi Imam bayildi sau pe romaneste vinete umplute este o reteta turceasca foarte indragita. Pentru aceasta reteta cu vinete trebuie sa folositi 2 vinete mari.
Pilaf turcesc cu vinete Pilaful turcesc cu vinete este delicios si simplu de preparat. Aceasta reteta de pilaf este buna si ca mancare de post.
Manti sau paste umplute ca-n Seraglio Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odi