Bucataria turceasca exceleaza prin combinatii simple si este considerata a fi una dintre cele mai bune si sanatoase, deoarece este influentata de mai multe culturi si natiuni. Felurile de mancare de baza sunt relativ neschimbate din perioada otomana: orezul, produsele din grau, feluri culinare comune cu Grecia cum ar fi meze (aperitive) si baklavaua, pilafurile, si si doner kebab, salatele cu iaurt, peste in ulei de masline, legume umplute si frunze de vita umplute (dolma).

Les Ottomans
Iancu Capitanu 26, Mosilor
Turcesc Situat pe strada Iancu Capitanu, la câteva minute de centrul Bucureștiului, restaurantul…

Restaurant Sultan
Pache Protopopescu 97, Iancului
Turcesc Restaurantul Sultan reprezintă o combinaţie între eleganţă şi designul turcesc,…

Restaurant Harem - Ottoman Cuisine
Sos. Nordului 7-9 (Parcul Herastrau), Herastrau
Seafood, Turcesc Restaurantul Harem oferă celor în căutarea unei experienţe culinare orientale, preparate…