Specific Libanez

Bucataria libaneza imbina armonios elementele culinare orientale cu cele europene, in special cele mediteraneene. Bucataria libaneza este o bucatarie sanatoasa, bazata pe ingrediente proaspete, exemplul perfect pentru dieta mediteraneana, bogata in fibre. Se folosesc multe legume si fructe proaspete, usturoi, peste proaspat, condimente locale, ulei de masline, astfel incat mesele sunt bogate, variate, fara efecte neplacute asupra sanatatii.

Specific Libanez


Sarmalute libaneze in foi de vita

Sarmalute libaneze in foi de vita

Rosiile se taie cubulete mici, se toaca ceapa marunt. Spalam orezul. Patrunjelul se spala si se taie marunt si se amesteca cu condimentele si zeama de

Cooking Time: 2 hrs | Serves: 0

Biryani de pui

Biryani de pui

Biryani este o specialitate culinara des intalnita in liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folose

Cooking Time: 2 hrs | Serves: 0

Kibbe (chiftele)  prajit

Kibbe (chiftele) prajit

Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre timp facem umplutura: se

Cooking Time: 1 hr | Serves: 0

Kafta (chiftele) cu cartofi

Kafta (chiftele) cu cartofi

Carnea tocata se amesteca cu ceapa+patrunjelul +sare+piper . Cartofii se curata de coaja si se taie felii de ~ 2 cm. Intr-o tava se pun cartofii felii

Cooking Time: 1 hr | Serves: 0

Baba Ganouj

Baba Ganouj

Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa. In blender se pun ghimbirul si usturoiul, co

Cooking Time: 40 mins | Serves: 0