Imam bayildi

Imam bayildi

Ingrediente

  • 2 vinete mari 1-2 cepe mari (noua ne place cu mai multa) 250 gr rosii de gradina coapte 5 catei de usturoi parca am pus si eu ardei verde patrunjel verde ulei de masline sare,piper

Mod de preparare

Imam bayildi sau pe romaneste vinete umplute este o reteta turceasca foarte indragita. Pentru aceasta reteta cu vinete trebuie sa folositi 2 vinete mari. Se taie vinetele in doua.
Se scobeste miezul cu o lingura, avand grija sa nu perforati partea de jos. Bucatile se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute.
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga bucatile de vinete,iar cand incep sa se rumeneasca se adauga si usturoiul.
Se pun in tigaie si rosiile taiate in bucati mari. Se pune umplutura in vinete si se dau la cuptor.
Se presara cu patrunjel verde. Eu n-am acoperit nici tava, n-am pus nici apa. Nu stiu cum se face traditional, dar si asa cum le-am facut eu au iesit super delicioase.

Durata:
1 hour
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Turcesc
Ing. principal:
Legume