Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala, se taie rondele, se sareaza si se prajesc intr-o tigaie cu ulei. Se da casul prin razatoarea mare. Se spala vanata, se sterge si se taie rondele. Rondelele mai mari se taie in doua. Atentie! Nu se indeparteaza coaja de pe vanata.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se prajesc feliile de vanata pe ambele parti pana se inmoaie si devin rumene. Se scot pe o farfurie cu servetel pentru a se scurge excesul de ulei. Cand cartofii sunt prajiti se scurg bine de ulei si se lasa la racit, pe o farfurie. Intr-o tava antiaderenta (daca nu aveti antiaderenta, tava se unge cu putin unt sau ulei) se aseaza cartofii si se sareaza. Peste, se pun rondelele de vanata decojite si se mai poate presara putina sare. Se adauga carnea tocata cruda, se condimenteaza cu sare si piper. Deasupra se pune cascavalul, se presara oregano si daca doriti sosul de rosii.