Pizzette cu rosii si busuioc

Pizzette cu rosii si busuioc

Ingrediente

  • Pentru aluat: 120 g faina alba de grau, 80 g faina de grau integrala, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, 30 g unt rece, 25 g parmezan ras, 120 ml lapte
  •  
  • Pentru topping: 3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 6 jumatati de rosii uscate, conservate in ulei, 1/2 legatura busuioc, 3 rosii pruna mari, 30 g seminte de floarea soarelui decojite

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca ambele tipuri de faina, praful de copt si sarea.
Se marunteste untul si se adauga la amestecul de faina, apoi se prelucreaza cu varful degetelor. Se inglobeaza parmezanul. Se face o adancitura in amestec si se toarna laptele apoi se framanta totul cu mainile pana se obtine un aluat moale, dar nu lipicios.
Din aluatul obtinut se intrinde o foaie groasa de 50 mm peste un strat fin de faina, si cu ajutorul unei cani cu diametrul de 10 cm se fac 5 discuri de aluat care se pun intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, la distanta de 6 cm unul de celalalt. Cu ajutorul unei furculite se modeleaza discurile pe margine.
Se ung aceste discuri cu 2 linguri ulei de masline.
Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se scurg bine rosiile din conserva si se toc marunt.
Se rup frunzulitele de busuioc si se taie in fasii, apoi se freaca 1 lingurita de ulei de masline cu usturoiul, rosiile uscate si busuiocul.
Se ung discurile cu acest amestec, lasand o margine ingusta neunsa.
Se spala rosiile, se taie in rondele subtiri si se aranjeaza pe fiecare disc in parte
Se da tava la cuptor pentru 7 minute, apoi se pot presara semintele de floarea soarelui si se mai lasa 5 minute la cuptor.

Durata:
30 minutes
Portii:
Dificultate:
Easy
Bucatarie:
Italian
Ing. principal:
Legume