Aripi de curcan tandoori

Aripi de curcan tandoori

Ingrediente

  • -4 aripi de curcan, cu varfurile taiate;
  • -1 borcan mare de iaurt (370-400 ml);
  • -1 lingura de condimente ptr pui tandoori (tandoori chicken masala )
  • condimentul acesta masala e format din: coriandru, boia dulce si iute, chimen (nu chimionul nostru romanesc,cel caruia in mod gresit ii spunem chimen), piper negru, ghimbir, cardamom, dafin, seminte de fenicul, cuisoare, usturoi,sare);
  • -ardei iute verde;
  • -zeama de la 1/2 de lamaie.

Mod de preparare

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura. Stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare. Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute. Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi. Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent, acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu, cam o ora, dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.
Durata:
1 hour, 30 minutes
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Indian
Ing. principal:
Legume