Buiurdi

Buiurdi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • rosii,
  • ardei gras,
  • brinza telemea de oaie,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • ierburi (oregano sau mixi special pentru feta).

Mod de preparare

Rosiile si ardeii se taie marunt. Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja. Se stropesc cu ulei de masline, se sareaza, se presara oregano si se dau la cuptor (merge si la microunde, dar scade mai bine la cuptorul aragazului). In ambele cazuri se tin cam 15-20 minute. Cind sunt fierte, se adauga brinza telemea, o parte farimitata sa se amestece in sos, o parte cuburi de cca 2-3 cm. Se baga iar la cuptor, cca 10 minute. Iese mult mai bun cu feta greceasca, are un comportament aparte la cuptor, se topeste si se amesteca bine in sos.
Durata:
35 minutes
Portii:
Dificultate:
Easy
Bucatarie:
Grecesc
Ing. principal:
Legume