Ciolan de porc cu salata de cartofi

Ciolan de porc cu salata de cartofi

Ingrediente

  • CIOLANELE: 4 ciolane de porc, 4 morcovi, 4 cepe, 1 sticla de bere, sare, piper, usturoi si chimen
  • SALATA DE CARTOFI: 1,5 Kg de cartofi, 6 cepe normale taiate cubulete mici, 7-8 castraveti murati iara cubulete, piper, sare si otet.
  • SOSUL PENTRU SALATA: maioneza dintr-un ou (jumatate din cantitate), 350g de iaurt 1-2 lingurite de mustar.

Mod de preparare

1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem la urma un aspect mai frumos al soricului. 2. Facem un amestec de sare, piper,usturoi si chimen. Frecam carnea bine cu aceasta compozitie. 3. Punem la cuptor incalzit la vreo 220 gr.C. In tava mai putem pune pentru fiecare ciolan un morcov taiat dealungul in doua si o ceapa mijlocie in patru. lasam temperatura vreo 20 min la 220 gr. C. Apoi putem da focul mai mic, la 180-190 gr. C. Trebuie din cind in cind sa stropim carnea cu sosul/grasimea din tava. 4. Turnam bere peste carne in timpul prepararii. Nu toata berea odata. Ciolanul/nele sunt gata si carnea moale cind vedeti ca se desprinde carnea de oase. 5. In timpul acela de doua ore jumatate cit ciolanele sunt la cuptor, putem face si salata de cartofi. Taiem cartofii felii direct in oala in care vom amesteca toate la sfarsit. Presaram peste stratul de cartofi prima data sare si piper, apoi punem un pumn de ceapa si unul de castraveti. Peste asta stropim dupa gust cu otet. Si asa facem straturile pina am terminat toate ingredientele. Deasupra mai pun o ceapa rosie, tot cubuletze si ceva patrunjel taiat subtire. 6. Amestecam toate ingredientele pentru sos ,potrivim de sare si piper si abia inainte de servire turnam peste salata de cartofi si amestecam.
Durata:
2 hours, 30 minutes
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
German
Ing. principal:
Legume