Cowboy Pie, un fel de musaca cu porumb

Cowboy Pie, un fel de musaca cu porumb

Ingrediente

  • 400g carne de vita tocata
  • 1 ceapa mare
  • 500 g de rosii tocate (eu am avut la cutie)
  • 1 lingura de faina pentru sos
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g de boabe de porumb fiert
  • 5-6 cartofi potriviti
  • lapte, vreo 200 ml,
  • 3-4 linguri de ulei
  • optional boia dulce sau picanta sau branza rasa

Mod de preparare

1. Se pun cartofii la fiert. 2. Se toaca ceapa, si se caleste in ulei pana se inmoaie. 3. Se adauga carnea tocata peste ceapa si se caleste pana isi schimba culoarea. 4. Se adauga rosiile tocate peste carne si o lingura de faina desfacuta in apa rece si se lasa la fiert la foc mic vreo 15-20 minute. Spre sfarsit se adauga usturoiul pisat si punem sare si piper. 5. Intre timp se fierb boabele de porumb vreo 5 minute daca l-ati luat congelat ca mine. Sau puteti lua la cutie. Se lasa porumbul la scurs. 7. Din cartofii fierti si lapte facem un piure pufos (adica nu prea gros, sa nu se lase la fund, deci puneti lapte cu incredere). Potrivim de sarat. 8. Punem sosul cu carnita pe fundul unei tave yena. 9. Deasupra presaram un strat de boabe de porumb. 10. Peste porumb punem piureul cu lingura. 11. Deasupra se poate presara boia dulce sau picanta sau branza rasa. 12. Se da tava la cuptor la 200C (400F) cam 20 minute. 13. Se lasa sa se raceasca cam 20 minute, ca sa se poata taia frumos.
Durata:
1 hour
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
American
Ing. principal:
Carne de vita