Jambalaya

Jambalaya

Ingrediente

  • Creveti,
  • Orez (instant in cazul meu, care cere apa sau supa mai putina). Se recomanda orez cu bobul lung dar daca folositi orez normal tineti minte sa adaptati cantitatea de supa (broth) necesara. Eu am pus un cup jumate orez si un cup jumate supa.
  • Supa de pui sau de care aveti sau apa, in functie de cantitatea de orez,
  • Ulei de masline sau vegetal,
  • Tulpini de telina 2-3-4,
  • 2 buc ceapa verde,
  • Verdeata (de care preferati),
  • 4 Rosii ,
  • Frunze de dafin 3-4-5,
  • Cayenne pepper,
  • sare, Oregano,
  • Ardei rosu sau verde,
  • 1 Ardei iute,
  • 1 ceapa,
  • Piept de pui bucatele sau alt fel de carne,
  • 1 bucata carnatz afumat (si iute in cazul meu )
  • 5- 6 catei usturoi,
  • Sos de rosii,
  • Ciuperci. Sunt multe ingrediente dar fiecare adapteaza.

Mod de preparare

1. Ciupercile se calesc in ulei de masline sau ulei vegetal apoi se pun deoparte.

2. Ceapa taiata si carnatul (sau sunca sau baconul) se calesc impreuna pana cand ceapa devine translucida si carnatul lasa din grasime. Peste se adauga ardeii si telina maruntite se lasa mai departe la calit.

3. Dupa aprox 5 min se adauga rosiile si carnea de pui (in cazul meu pieptul de pui era deja facut pe grill) si usturoiul.

4. Adaugati ciupercile si un pic de sos de rosii, orezul, supa de pui (sau apa), crevetii si frunzele de dafin. Crevetii se adauga odata cu orezul sau putin inainte, pentru ca se fac destul de repede iar daca sunt lasati prea mult se intaresc. lasati totul impreuna la foc mic pana cand scade zeama si orezul e gata. Daca ati pus prea multa apa, puneti cratita la cuptor pana scade. Mancarea nu trebuie sa aibe multa zeama.

5. Aproape de sfarsit adaugati ceapa verde maruntita si patrunjelul sau verdeturile preferate.

Durata:
1 hour
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
American
Ing. principal:
Orez