Kibbe (chiftele) prajit

Kibbe (chiftele)  prajit

Ingrediente

  • Ingrediente pentru kibbe:
  • -2 cups burghul nr 1
  • -500 g carne tocata vita (sau miel)
  • -1 ceapa
  • -1/2 pahar cu apa+ 1/2 pahar apa
  • -1/2 lingurita allspices
  • -1/4 lingurita scortisoara
  • -1/8 lingurita chilli (optional)
  • -1 lingurita sare

  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -200 g carne tocata vita(sau miel)
  • -2 linguri ulei
  • -100 g seminte de pin
  • -1-2 cepe
  • -1/4 lingurita all spices
  • -sare

Mod de preparare

Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre timp facem umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste impreuna cu celelalte ingrediente in 2 linguri de ulei. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Trecem la compozitia de kibbe. Burghulul s-a umflat frumos Ceapa se da pe razatoare,si se adauga carnea si condimentele Se framanta bine, iar in timp ce framantam se adauga cealalta 1/2 pahar de apa.(Daca vi se pare ca e prea uscat si nu vi se leaga compozitia mai puneti putina apa). Se ia cam o lingura de compozitie ,se da forma rotunda Apoi o forma mai lunguiata asa.Introduceti degetul mare in mijloc Apoi cu o miscare de rotatie(il rotiti in mana si in acelasi timp cu degetul inauntru apasati putin marginile ca sa le mariti. Apoi asezati asa in palma ,il tineti de partea de jos si-l rasuciti si in acelasi timp inchideti mana apasand usor, dandu-i forma tzuguiata. Intoarceti apoi si faceti si partea cealalta Se prajesc in ulei inchins. Se auresc bine. Se scot pe un servet sa se scurga de ulei.
Durata:
1 hour
Portii:
Dificultate:
Hard
Bucatarie:
Libanez
Ing. principal:
Carne de vita