Piept de Rata in Crusta de Piper

Piept de Rata in Crusta de Piper

Ingrediente

  • 1 piept de rata dezosat, cu piele
  • 2 linguri piper rosu si negru pisate in mojar
  • sare
  •  
  • Garnitura:
  • 1 cana cus-cus de granulatie mica
  • 1 si 1/2 cana supa de pui sau apa
  • 2 cani brocoli
  • sare, piper
  •  
  • Sos de fructe de padure:
  • 1 cana fructe de padure
  • 1/2 cana vin rosu
  • 1 lingura zahar brun
  • rozmarin
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Reteta imi aminteste de excursia din Franta cu ocazia unui schimb de experienta unde gazdele ne-au pregatit traditionalul piept de rata in crusta de piper.

lasam pieptul de rata o jumatate de ora la temperatura camerei. Crestam pielea cu cutitul (vezi foto) si il condimentam cu piperul macinat si sare.
Punem pieptul intr-o tigaie fara ulei, neincinsa, pe foc mic, cu pielea in jos. Dupa 2 minute crestem temperatura. Il prajim cate 4 minute pe ambele parti, apoi il punem in cuptorul incins 10 minute.
Il lasam sa se odihneasca la temperatura camerei 8-10 minute inainte de a-l taia.

Garnitura:
Amestecam cana de cus-cus cu supa de pui fierbinte, sare si piper. Il acoperim si il lasam 10 minute sa se gateasca.
Fierbem brocoli-ul in apa cu sare pana se inmoaie putin tulpina, apoi il scurgem si presaram piper.

Sos:
Adaugam otetul balsamic si vinul intr-o craticiora si le lasam sa scada aproape pana la jumatate. Apoi adaugam zaharul, rozmarinul, fructele de padure si mai fierbem 3 minute. Spre sfarsit adaugam si lingura de unt.

Montam cus cus-ul pe farfurie, apoi punem brocoli-ul, apoi pieptul de rata taiat si sosul de fructe de padure deasupra.
Pofta buna!

Durata:
1 hour, 40 minutes
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Frantuzesc
Ing. principal:
Carne de pui