Piept de pui cu alune

Piept de pui cu alune

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri sos soya
  • 2 linguri coniac
  • 100 ml supa de pui- de casa sau din cub
  • 2 linguri ulei floarea-soarelui
  • 100 gr alune nesarate, de preferinta crude
  • ceapa verde
  • orez

Mod de preparare

Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine. Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform. Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa. Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde. Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.
Durata:
45 minutes
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Chinezesc
Ing. principal:
Soia