Somon cu soba noodles

Somon cu soba noodles

Ingrediente

  • 1 lingurita pasta de wasabi
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura ulei cu ardei iute (eu am pus ulei obisnuit si o lingurita de sos de chili thailandez)
  • 1 lingura sake
  • 2 fileuri de peste

Mod de preparare

Se tine pun toate in punga si se marineaza 20 min. Separat se face un sos cam cu aceleasi ingrediente (mai putin uleiul), dar in cantitate mai mica (la ochi si dupa gust) si se adauga si o lingurita de otet de orez (rice vinegar). Se taie vegetalele pentru wok - morcovi, ceapa verde, baby bok choy, snow peas (pastai de mazare tinara), un catel de usturoi presat, ghimbir ras. Se pune apa de taitei la fiert. Somonul se pune pe gratar sau in tigaie non-stick. Se tine 2-3 minute pe o parte si 1 minut pe cealalta. Depinde si de grosimea filetelor. Se scot pe o farfurie si se acopera etans cu folie (2 straturi). Cind fierbe apa, se adauga taietii si se fierb dupa cum scrie pe pachet. Intre timp, in uleiul incins din wok se pun vegetalele, se amesteca se adauga sos (treptat, ca sa nu iasa prea apos). Se scurg repede taiteii, se pun in wok si va orientati daca mai trebuie sos sau nu.
Durata:
1 hour
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Japonez
Ing. principal:
Soia