Pui cu sos iute si miere

Pui cu sos iute si miere

Ingrediente

  • 1-2 buc. de piept de pui ghimbir (o bucata de 2-3 cm) 2 linguri miere 1 lingura amidon 70 ml apa 1 lingura sos chinezesc iute 70 ml zeama lamaie 2 linguri sos de soia 6 cepe mici 1 lingura faina sare

Mod de preparare

Se portioneaza pieptul de pui, se sareaza putin si se "tavaleste" prin faina. Eu am folosit metoda cu punga. Se pune carnea in ulei incins, la foc mare, pana se rumeneste, apoi se trece pe foc mic, pana se patrunde carnea bine. Carnea se scoate pe servete absorbante. Scurgem uleiul ramas de la prajit si incingem din nou o lingura de ulei. Punem ghimbirul ras marunt si amestecam continuu pentru a nu se arde, cca 1 minut. Punem mierea si mai lasam 1 minut pe foc, amestecand continuu. Cand bolboreste, punem amidonul "in ploaie" si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Amestecand tot timpul pana cand sosul se ingroase. Se taie ceapa julien, se pune peste sos si se lasa la fiert pana cand se inmoaie. Se pune carnea peste amestecul din tigaie/wok/cratita si se mai lasa la foc mediu cca 2 minute.

Durata:
40 minutes
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Chinezesc
Ing. principal:
Carne de pui