Ingrediente
- - 500 gr ciolan afumat fiert feliat (sau o sunculita de porc afumata cu un pic de grasime)
- - 6-8 catei de usturoi
- - 2-3 fire de usturoi verde
- - o lingurita de ardei iute tocat
- - o bucata de ghimbir
- - sos de soia (cam o jumatate de ceasca)
Mod de preparare
Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici.
Se toarna putin ulei intr-o tigaie si se calesc 5-7 minute feliile de afumatura impreuna cu legumele, mestecand incontinuu. Ideea e ca afumatura sa se rumeneasca putin (fara sa se topeasca insa grasimea), iar legumele sa se caleasca o idee si sa dea gust carnii.
Dupa ce toate cele s-au calit, se aseaza intr-un bol mai adanc si se stropesc cu sos de soia ( Eu le stropesc cu un "sos de sos" de soia, amestecand intr-o ceasca sos de soia (cel pe care il am eu mi se pare prea concentrat) cu putina apa, putin vin alb si un strop de otet.)