Ciolan afumat cu sos de soia (chinezesc)

Ciolan afumat cu sos de soia (chinezesc)

Ingrediente

  • - 500 gr ciolan afumat fiert feliat (sau o sunculita de porc afumata cu un pic de grasime)
  • - 6-8 catei de usturoi
  • - 2-3 fire de usturoi verde
  • - o lingurita de ardei iute tocat
  • - o bucata de ghimbir
  • - sos de soia (cam o jumatate de ceasca)

Mod de preparare

Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici. Se toarna putin ulei intr-o tigaie si se calesc 5-7 minute feliile de afumatura impreuna cu legumele, mestecand incontinuu. Ideea e ca afumatura sa se rumeneasca putin (fara sa se topeasca insa grasimea), iar legumele sa se caleasca o idee si sa dea gust carnii. Dupa ce toate cele s-au calit, se aseaza intr-un bol mai adanc si se stropesc cu sos de soia ( Eu le stropesc cu un "sos de sos" de soia, amestecand intr-o ceasca sos de soia (cel pe care il am eu mi se pare prea concentrat) cu putina apa, putin vin alb si un strop de otet.)
Durata:
30 minutes
Portii:
Dificultate:
Easy
Bucatarie:
Chinezesc
Ing. principal:
Legume