Cotlete de miel in stil chinezesc

Cotlete de miel in stil chinezesc

Ingrediente

  • -8 cotlete de miel
  • -175 ml suc portocala
  • -4 linguri sos soia
  • -praf de ghimbir
  • -1 catel usturoi zdrobit
  • -1 lingura otet de vin alb
  • -3 linguri vin rosu
  • -6 linguri miere

Mod de preparare

Combinati praful de ghimbir, usturoiul, sucul de portocala, sosul de soia, vinul rosu, otetul de vin alb si mierea Turnati compozitia peste cotletele de miel asezate intr-un vas de portelan. Acoperiti cu folie si dati la rece minim 30 de minute. Incingeti 2 linguri ulei masline si prajiti cotletele timp de 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Adaugati marinata ramasa in vas si tineti pe foc 10-15 minute, pana se patrund, intorcand o singura data. Continuati sa fierbeti marinata timp de 5 minute, pana cand cantitatea se reduce la jumatate si se ingroasa. Adaugati in vas 2 portocale, curatate de coaja si taiate bucatele, si tineti pe foc timp de 3-4 minute. Adaugati cotletele si acoperiti cu sosul.
Durata:
1 hour, 30 minutes
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Chinezesc
Ing. principal:
Carne de oaie