Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2 lingurite amidon
- 1 lingura apa
- 2 linguri sos soya
- 2 linguri coniac
- 100 ml supa de pui- de casa sau din cub
- 2 linguri ulei floarea-soarelui
- 100 gr alune nesarate, de preferinta crude
- ceapa verde
- orez
Mod de preparare
Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform.
Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa.
Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde.
Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.