Boeuf bourguignon cu taitei

Boeuf bourguignon cu taitei

Ingrediente

  • - 80 g. bacon
  • - 800 g. carne de vita putin impanata cu grasime
  • - 2 catei de usturoi
  • - 400 g. ceapa
  • - 1 lingura cu varf de faina
  • - 1-2 linguri unt
  • - 400 g. ciuperci champignons
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 3 linguri bulion
  • - 500 ml. vin rosu
  • - 250 ml. supa de carne
  • - 1 lingurita cimbru
  • - 1 foaie de dafin
  • - sare, piper
  • - 400 g. taitei

Mod de preparare

Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau mancarurile traditionale ale taranilor si au intrat in haute cuisine. Pentru a face aceasta reteta incepem cu baconul pe care il taiem fasii. Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei, la foc mijlociu. In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante. Fasiile de slaninuta se scot din cratita cu spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Carnea de vita se prajeste la foc iute, in grasime incinsa, portie cu portie, eu am pus-o pe toata deodata.Se scoate si se pastreaza la cald. Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu. Se adauga bulionul. Se adauga supa, cimbrul, foaia de dafin. Se sareaza si se pipereaza; se pune si usturoiul. Se aseaza capacul si se inabusa la cuptor 60 de minute. Vasul se scoate din cuptor. Se amesteca in carne ceapa si untul cu faina. Se coace 60 de minute, fara capac. Vasul se scoate din cuptor si se adauga ciupercile si am adaugat fasiile de costita si se mai coace la cuptor 30 de minute. Pastele se fierb in apa cu sare, se lasa la scurs si se servesc cu carne si verdeata sau smantana, fiecare cum doreste.

 

Durata:
3 hours
Portii:
Dificultate:
Hard
Bucatarie:
Frantuzesc
Ing. principal:
Carne de vita