Curry Chicken, Pui cu Curry

Curry Chicken, Pui cu Curry

Ingrediente

  • Carne de pui, curry, ceapa, ardei, ciuperci, usturoi, vin alb, frunze de lime(optional), 1 conserva lapte de cocos, frunze de curry(optional), patrunjel.
  • Pentru garnitura: orez, orz, mazare verde congelata, ceapa, morcovi, tulpina de telina,

Mod de preparare

1. Se taie puiul fasii subtiri. 2. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se pune puiul. Nu se atinge pana nu se desprinde usor din tigaie, apoi se intoarce sa se rumeneasca si pe partea cealalta, dupa care se adauga prima doza de curry. 3. E timpul sa adaugam legumele taiate: ceapa. ardei, ciuperci, usturoi. 4. Cand sunt rumenite putin si astea se adauga un paharel de vin alb. 5. Se amesteca putin apoi se adauga frunze de lime (lamaie verde) si se toarna o conserva de lapte de cocos. Se adauga frunze de curry(optional). 6. Orezul e facut ca un pilaf, cu legume taiate super marunt fierte impreuna cu orezul (ceapa, morcovi, tulpina de telina), in proportie de 2:1, apa:orez. Acest pilaf contine si orz care a fost in prealabil rumenit in tigaie, apoi fiert in propria oala. Cand orezul si orzul au fiert mai bagam si niste mazare verde inghetata in pilaf, un pic de unt si acoperim. 7. Intre timp, puiul, a ajuns intr-un stadiu de ingrosare, inseamna ca e aproape gata, adaugam inca o portie de curry, sare, piper. 8. Cand sosul s-a ingrosat binisor, se adauga niste patrunjel proaspat si e gata de servit in farfurie.
Durata:
1 hour
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Indian
Ing. principal:
Legume