Fish and Chips (peste prajit cu cartofi)

Fish and Chips (peste prajit cu cartofi)

Ingrediente

  • 5 fileuri de cod
  • 500ml bere
  • 10 linguri faina
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 5 linguri otet alb
  • cartofi prajiti
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Fish and Chips, nimic altceva decat peste file prajit, servit alaturi de cartofi prajiti, este o mancare traditionala britanica, servita asa ca in imagine, in con de hartie.

Este o mancare cu peste usor de preparat, perfecta pentru meciuri :).

Fileurile de peste trebuie sa fie uscate. Adaugati in bere 5 linguri de faina si amestecati usor, cu o furculita. Asezonati cu sare si piper dupa gust si adaugati si rozmarinul si usturoiul.

Amestecati restul de faina cu un varf de sare.

Incingenti ulei intr-o tigaie, suficient cat fileurile de peste sa fie prajite in baie de ulei.

Treceti fiecare bucata de peste prima data prin faina, apoi prin aluat. Scurgeti surplusul de aluat si puneti in uleiul incins. Prajiti pana cand s-au rumenit.

Durata:
40 minutes
Portii:
Dificultate:
Easy
Bucatarie:
Englezesc
Ing. principal:
Legume