Piept de pui cu orez si curry

Piept de pui cu orez si curry

Ingrediente

  • o cana de orez cu bobul lung, 500 g piept de pui dezosat, 1 ardei gras rosu, 1 ardei galben, 1 ardei iute (sau o lingura de ardei taiati in otet), 2 lingurite curry, un fir de praz, ulei de masline, 200 ml supa (sau 200 ml de apa cu un cub baza pentru mancaruri) sare si piper dupa gust, cateva fire de marar.

Mod de preparare

Acest deliciu indian piept de pui cu orez si curry se incepe cu fierberea orezului in apa cu sare apoise ia de pe foc si se lasa descoperit.

Ardeii grasi se taie fasii, prazul se taie rondele (inclusiv foile) si se calesc in putin ulei de masline, intr-o cratita/tigaie, pentru 5 minute.

Se taie pieptul de pui fasii si se pune si el in tigaie, se presara 2 lingurite de curry si ardeiul iute, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute sa se inabuse. Se potriveste de sare si piper si se adauga si supa. Se lasa sa fiarba inca 10 minute, la foc mic.

Durata:
40 minutes
Portii:
Dificultate:
Medium
Bucatarie:
Indian
Ing. principal:
Carne de pui