Ingrediente
- o rata,
- o portocala,
- foi de dafin,
- sare,
- piper
- un carnat afumat de casa
- 2 cepe,
- 3 catei de usturoi,
- ulei de masline
- orez,
- sofran.
Mod de preparare
Am pus la fiert o rata (exceptand copanele ca sa nu fie prea mult pentru 4 persoane) cu o portocala, foi de dafin, sare, piper si un carnat normal, afumat, de casa. Am fiert-o pana s-a desprins carnea de pe oase. Am pastrat si zeama. Jumate de carnat l-am taiat felii si jumate am taiat-o cubulete si am amestecat-o cu carnea de rata desfacuta fashii/firisoare. 2 cepe taiate rondele le-am calit in ulei de masline cu 3 catei de usturoi si niste foi de dafin si am adaugat grasime de pe apa in care-a fiert rata si am adaugat firisoarele de carne de rata cu cuburi de carnat. Separat am pus apa in care a fiert rata si am adaugat un strop de sofran si orezul l-am turnat doar in mijloc pana cand s-a vazut un "varf". Dupa ce orezul a fiert am pus intr-o tava jumate din el, asezat in strat am pus in strat carnea si am acoperit cu orezul ramas.
Deasupra am pus feliile de carnat si am dat la cuptor.